Vikan dla piekarni i produkcji cukierniczej.
Chleb był podstawą diety człowieka od czasów prehistorycznych. Obecnie asortyment komercyjnych wypieków dostępnych dla konsumenta znacznie się zwiększył, podobnie jak wyzwania związane z higieną i bezpieczeństwem żywności. Piekarnia może wytwarzać podstawowe produkty codziennego użytku, takie jak chleb lub nowe, kreatywne wyroby, które napędzają impulsowe zakupy, lub jedno i drugie. W każdym przypadku utrzymanie bezpiecznego produktu wysokiej jakości będzie priorytetem dla Twojej firmy.
Pieczywo wegańskie i bezglutenowe, to jedne z najbardziej rozwijających się grup wypieków na przestrzeni ostatnich kilku lat. Jeśli te produkty są wytwarzane obok bardziej tradycyjnych wypieków, wymagana jest ścisła kontrola składników w celu zminimalizowania ryzyka zanieczyszczenia krzyżowego produktów, zgodnie z wymogami prawnymi i wymogami dotyczącymi etykietowania.
Nacisk na zapewnienie „zdrowszej” opcji poprzez zmniejszenie poziomu soli, tłuszczu, cukru i konserwantów w wielu produktach spożywczych, w tym w pieczywie, stworzył dodatkowe wyzwania w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności, poprzez usunięcie tych tradycyjnych „przeszkód” w zakresie bezpieczeństwa żywności / zepsucia.
Wpływ wszystkich tych wyzwań można znacznie zmniejszyć dzięki utrzymaniu wysokiego poziomu higieny środowiska i sprzętu. Korzystaj z narzędzi i wiedzy ekspertów Vikan.